Back

Vinuri și cărți – asocieri de care te vei bucura negreșit (II)

Despre asocierea cărților cu vinul am mai scris într-un articol anterior pe blog, chiar aici https://vifrana.com/vinuri-si-carti-5-asocieri-de-care-te-vei-bucura-negresit-i/, și considerăm oportun să continuăm seria recomandărilor de lecturi. Căci ce activitate mai plăcută la ceas de seară avem de făcut, dacă nu să ne bucurăm mintea cu lumea fermecătoare a poveștilor imaginate de autori creativi?

Inspiră-te din sugestiile noastre sau însoțește-ți lectura actuală cu un pahar cu vin ecologic românesc!

Efemeride și alte povești de psihoterapie„ este una din multele minunate cărți ale lui Irvin Yalom. Titlul poate părea dur, dar povestirile sunt cel mai adesea revelatoare, sunt ușor de citit și ne dezvăluie câte puțin din ceea ce se ascunde adânc în sinele nostru. Putem regăsi comportamente din proximitatea noastră sau ne putem identifica pe noi înșine. O astfel de carte merge lecturată cu un vin roșu, precum Patrician Pinot Noir din gama noastră de vinuri ecologice.

„Candid„ de Voltaire este o nuvela satirică scrisă în 1759. Critica lui Voltaire este îndreptată către principiul lui Leibniz al rațiunii suficiente, care susține că nimic nu poate fi așa fără să existe un motiv pentru care este așa. Consecința acestui principiu este convingerea că lumea actuală trebuie să fie cea mai bună umană posibilă. Este o lectură filozofică, trebuie să vezi mesajul din spatele povestirilor ușoare. Iar ca să te poți concentra la o astfel de lectură, un vin alb e cel mai potrivit. Îți recomandăm Symposion Chardonnay, un vin cu note florale, arome de fructe exotice și pere.

Dragoste în vremea holerei„ de Gabriel Garcia Marquez este una dintre cele mai frumoase și, în același timp, tragice povești de dragoste din literatura universală. Am recitit-o recent și ne-a mers tare bine cu un pahar cu Patrician Fetească Neagră. De culoare intensă, roșu-rubiniu, acest vin robust te va surprinde cu aromele sale de fructe de pădure și prune ușor pârguite.

Cuvinte care eliberează„ de Marie Cardinal e o carte mai grea, de psihanaliză, dar ne oferă niște răspunsuri și dacă nu am fost noi în situația personajului. Prin cuvinte, fantasmele pot fi distruse, prin mărturisire, ne putem recăpăta libertatea. Pentru unii dintre noi, poate fi o carte cu adevărat eliberatoare, ne poate arăta calea pe care trebuie să o parcurgem pentru a ne redobândi echilibrul în viață. O astfel de carte se asociază bine cu un vin floral, care vine ca o mângâiere peste fluviul de emoții ce strabate trupul în timpul lecturii. De exemplu, poți alege Bob cu Bob Sauvignon Blanc, un vin proaspăt, ca o adiere răcoroasă într-o zi caldă de vară.

Orice carte ai alege din acestea sau din propria bibliotecă, pune alături și-un vin savuros. Lectura va fi cu mult mai plăcută. ? 

fbpx