Back

Accesorii care te ajută să te bucuri mai mult de vinul preferat

Ca să bei un vin ai nevoie de un tirbușon, o sticlă cu vin și pahar. Este atât de simplu, dar asta nu înseamnă că nu există și alte accesorii care te ajută să savurezi cu adevărat vinul ori să-l păstrezi mai bine, ca să te bucuri mai mult timp de el. Așa că, ne-am gândit să dedicăm un articol inventarierii câtorva accesorii pentru vin și, fără să mai zăbovim, ți le expunem chiar mai jos:

  1. Decantor vin – este, din punctul nostru de vedere, unul dintre cele mai importante accesorii. Acesta permite sedimentelor din vin să se așeze și să nu ajungă în pahar. De asemenea, el permite o bună aerisire, în timp ce păstrează aromele definitorii ale vinului. Nu în ultimul rând, are un rol estetic deloc de neglijat.
  2. Aerator vin – dacă prețuiești calitatea vinului și nu vrei să pierzi din buchetul său, trebuie să ai acest accesoriu. Unul dintre rolurile aeratorului este acela de a înmuia taninurile. Este recomandat în special vinurilor roșii, mai tinere, dar îndrăznețe.
  3. Turnător pentru vin – dacă verși vin în mod regulat atunci când torni în pahar, o gură de scurgere specială e ceea ce ai nevoie.  Numit și duză de turnare, acest accesoriu se găsește într-o multitudine de forme. Nu ocupă un spațiu prea mare, așa că e binevenit în orice casă.
  4. Frigider pentru vin – cu capacități de la doar câteva sticle, până la zeci, frigiderul menține temperatura optimă de păstrare a vinului, ca să te poți bucura de el mai mult timp. E disponibil într-o varietate de design-uri, așa că îl poți integra în bucătărie, cămară, living sau chiar balcon, în funcție de spațiul disponibil.
  5. Sigilator vin – e perfect în situațiile în care ai distrus dopul original al sticlei și îți rămâne vin în sticlă pe care vrei să-l savurezi în altă zi. Acest dop poate fi unul simplu sau tip pompă de vid. Acestea din urmă sunt concepute pentru a menține vinul la fel de proaspăt și gustos ca în momentul primei deschideri.
  6. Bol răcitor pentru vin sau frapieră – și aici, modelele existente sunt numeroase, așa că alegerea stilului îți aparține. Din acril, ceramică sau oțel inoxidabil, rolul frapierei este să păstreze vinul rece. E perfectă când ai mulți invitați și vrei să ții mai multe sticle în gheață. În plus, are și un rol estetic. Parcă însăși prezența ei dă sentimentul de bună dispoziție. ?
  7. Termometru pentru vin – amplasat în jurul sticlei, acesta urmărește temperatura și te ajută s-o deschizi exact la momentul potrivit. Nu ocupă mult loc în casă, deci de ce să nu ai un astfel de gadget?!

Acestea au fost recomandările noastre de accesorii pentru vin și sperăm că-ți vei întregi colecția personală cu o parte din ele. Garantăm că te vor ajuta să te bucuri mai mult de vinul preferat. 

fbpx