Ce vin savurezi toamna asta? Uite recomandările Vifrana!

Toamna este sezonul culesului și al răsfățului culinar cu roadele pământului. Toamna este despre băuturi reconfortante savurate pe înserat, ghemuit/a în pătura preferată, despre mere, pere în panere și, de ce nu, despre vin divin. 😊 De fapt, chiar aici voiam să ajungem, căci la vin ne pricepem cel mai bine și-ar fi păcat să nu împărtășim din toate câte-am experimentat. Așa că, te invităm să citești articolul nostru până la capăt, ca să afli ce vin savurezi toamna asta:

Pinot Noir – nimic nu spune mai bine „Bine ai venit, toamnă!” decât un pahar cu Pinot Noir. Aromele sale de pământ, ciuperci, prune coapte te alintă și-ți aduc toamna mai aproape de suflet, în ciuda capriciilor sale. Patrician Pinot Noir din gama noastră de vinuri ecologice te îmbie cu note de condimente și ciuperci.  Dar vara nu se lasă așa ușor dusă, căci, de îndată ce guști acest vin, aromele tomnatice se îmbină cu arome de cireșe coapte. Din podgoriile de origine protejată Adamclisi, obținem și Bob cu Bob Pinot Noir. Acesta are note de lemn dulce și prune coapte, iar de îndată ce îl guști ți se dezvăluie arome de caramel ars și prune. Este un vin echilibrat, cu un post gust mediu, pe care-l poți savura alături de un pește gras, de brânzeturi maturate și delicii cu carne roșie.

Syrah – imaginează-ți îmbuteliate senzația caldă și notele afumate, degajate de focul în jurul căruia te strângi cu prietenii și familia. Ei bine, acesta este Syrah, un vin mai corpolent, cu note de fructe negre și roșii, dar și arome ușor picante care te încălzesc. Din gama Vifrana poți savura Symposion Syrah, vin ecologic învechit în butoaie de stejar ars, fapt ce îi conferă o aromă subtilă de vanilie. La aceasta se adaugă aromă de fructe roșii și caramel ars, perfecte pentru o seară de tihnă.  

Chardonnay – învechirea unui vin în butoaie de stejar are multe avantaje, iar acestea sunt cu atât mai evidente când vorbim de acest soi. Stejarul permite ca oxigenul să intre în contact cu vinul pe măsura ce îmbătrânește, producând un chardonnay mai bogat. Symposion Chardonnay, de exemplu, este un vin bio, sec, obținut din struguri culeși manual din podgorii certificate ecologic. Culoarea sa intensă și aromele de pere coapte te introduc în atmosfera toamnei. Tot din podgoriile de origine protejată Adamclisi obținem și 10(zece) Chardonnay, un vin tânăr, perfect pentru orice sezon. Rețetele cu pui și curcan pregătite la cuptor lângă legume de sezon sunt delicii care se potrivesc lângă un pahar cu vin 10(zece).

Așadar, nu subestima plăcerea pe care ți-o poate aduce un pahar cu vin în toiul toamnei! Bucură-te de vinurile Vifrana, obținute din plantații cu viță de vie ecologică. Zona Adamclisi, pe care se află podgoriile noastre, a fost delimitată ca areal viticol pentru producerea vinului cu denumire de origine controlată, iar dovada purității ecologice a zonei constă în includerea sa în aria naturală protejată “Natura 2000”, rețea europeană de ocrotire a habitatelor și condițiilor naturale de viață. Noroc și o toamnă fericită!

fbpx