Symposion, vinul perfect pentru întâlniri cu prietenii

În Antichitate, simpozionul reprezenta continuarea mesei cu cântece, dansuri, discuții variate, la care invitații de delectau cu băuturi alese. Azi, Symposion, vinul ecologic produs la Vifrana, te invită să duci mai departe tradiția și să te bucuri de întâlnirile cu prietenii. Și e ușor să creezi atmosfera aceea plină de voie bună, în care domnesc clinchetele râsului și discuțiile pe diverse teme, căci vinul are puterea de a sparge orice barieră.

În plus, gama Symposion include patru sortimente de vin pline de savoare care vor mulțumi gusturile prietenilor și ale familiei tale. Uite care sunt acestea:

Symposion Chardonnay – Chardonnay este unul dintre cele mai populare vinuri albe în întreaga lume și pe bună dreptate. Este versatil și se adaptează multor tipuri de climat. În general, vinul produs din soiul chardonnay prezintă note de citrice și flori. Dar, în funcție de tipul de fermentație ales, vinul poate avea și note onctuoase, cremoase. Symposion Chardonnay te surprinde cu notele sale florale, dar și cu aromele de fructe exotice și pere. Este perfect în serile de vară, alături de rețete pe bază de legume și pui, salate cu fructe de mare, prăjituri cu cremă de vanilie, tarte cu fructe. Când vin prietenii la cină, pune pe masă și un Symposion Chardonnay rece și îi vei cuceri!

Symposion Syrah – acest vin intens, de culoare roșu-rubiniu este cu adevărat fascinant. La Vifrana cultivam Syrah folosind doar fertilizanți ecologici, iar vinul rezultat poartă emblema bio, recunoscută la nivelul Uniunii Europene. Învechit în baric de stejar ars, Symposion Syrah are note de vanilie și fructe roșii. În final, vei simți și note de caramel ars. Asociază-l cu rețete cu pui aromat cu ierburi și legume la cuptor, cu deserturi pe bază de ciocolată ori cu brânzeturi semi-maturate, de intensitate medie.

Symposion Feteasca Neagră – și daca vrei să îți surprinzi prietenii cu un vin obținut dintr-un soi autohton, viguros, Fetească Neagră este alegerea potrivită. Symposion Fetească Neagră este un vin ecologic, învechit în butoare de stejar ars, ceea ce îi conferă note lemnoase. Merge perfect dacă pregătești pentru invitați mâncăruri tradiționale pe bază de porc sau vită și deserturi pe bază de ciocolata, precum brioșe cu ciocolată, torturi cu ciocolată, negresă cu vișine. Festinul este garantat!

Symposion Cabernet Sauvignon – e robust, are o structură fermă, o culoare intensă, arome de fructe și note ierboase. Cabernet Sauvignon este un vin care devine din ce în ce mai savuros pe măsură ce se învechește. Iar dacă este învechit în butoaie de stejar ars, invitații chiar vor exulta. Symposion Cabernet Sauvignon are note de vanilie, conferite de învechirea vinului în butoaie de stejar, iar gustul dezvăluie arome de fructe de pădure și prune. Carnea la jar sau cea pregătită la cuptor e perfectă alături de un pahar cu Caberbet Sauvignon. Iar dacă iubești pastele, cele cu sos de roșii sunt perfecte pentru o asociere cu Symposion Cabernet Sauvignon.

Vinurile Symposion sunt, așadar, perfecte să te însoțească la evenimentele speciale din viața ta, la aniversări sau simple întâlniri cu prietenii. Ia-ți doza de vin de pe https://vifrana.com/magazin/, ți-am pregătit numeroase oferte speciale!

fbpx