Back

3 vinuri pe care le poți savura pe îndelete în sezonul estival

Sezonul estival se remarcă printr-un amalgam de miresme și-o energie aparte. Totul e culoare în jur, mirosul florilor se preschimbă de la o zi la alta, soarele te scaldă sub razele lui, întreaga atmosfera e cuprinsă de frenezie. Într-un astfel de peisaj, căutăm și ne-agățăm de fiecare clipă de fericire, de fiecare ocazie care poate deveni o amintire pozitivă. Și ca toate aceste momente să fie cât mai savuroase, alăturăm un deliciu culinar îndestulător și-o licoare potrivită pentru o stare de beatitudine. Către aceasta din urmă ne îndreptăm atenția în continuarea articolului, mai exact către trei vinuri ecologice din gama Vifrana, pe care le poți degusta în zilele calde de vară. Iată care sunt sugestiile noastre:

  • Patrician Sauvignon Blanc este un vin ce amintește, din punct de vedere coloristic, de lanul de grâu uscat aflat în bătaia soarelui de dimineață. Te transpune, așadar, într-un peisaj ce invită la calm și o stare de liniște.  Acest vin tânăr se remarcă prin notele sale de fructe exotice (litchi, fructul pasiunii), de pere, dar și alte fructe zemoase. Gustul evidențiază arome de citrice, de limetă, dar și de mere verzi.  

Obținut în întregime din struguri ecologici, culeși și sortați manual, Patrician Sauvignon Blanc este un vin lejer, pe care poți să-l savurezi alături de rețete răcoroase, numai bune de savurat vara, precum brânzeturi de capră, brânză brie, paste aglio e olio, salate cu fructe de mare și sos de lămâie. Se asociază bine și cu deserturile cu cremă de vanilie și lâmâie ori torturi cu fructe și creme răcoritoare.

  • 10(zece) Chardonnay e un amalgam de citrice ce contrastează cu căldura toridă a verii. De culoare galben pal și o aromă răcoroasă, vinul este dominat de note de citrice, între care limetă și grapefruit. Olfactiv, acest Chardonnay prezintă note subtile de piersici și flori. Îmbietor, nu?

10(zece) Chardonnay este un vin tânăr, care se asociază bine cu preparate răcoroase, ușoare, dar merge bine și cu un pește mai gras,  precum somon sau doradă. Rețetele cu pui și curcan pregătite la cuptor lângă legume de sezon nu sunt nici ele de refuzat. Iar dacă ai chef de picnic, pune-l cu încredere în coș lângă brânzeturi de capră, brânză brie ori cheddar cu arome fructate.

  • Symposion Chardonnay este cel de-al treilea vin bio din gama Vifrana pe care îl poți degusta alături de prieteni, familie sau chiar singur/ă. Cele 84 de puncte obținute la La Mundus Vini, concursul internațional de vinuri de la Nurenberg,  ediția 2012, ne fac încrezători că Symposion Chardonnay este vinul potrivit pentru orice ocazie.

Vinul are o culoare intensă, galben pai, și arome fructate. Vei resimți mireasma florilor de soc împrăștiată de adierea vântului, gustul fructelor exotice, dar și al perelor. Îl poți degusta alături de salate răcoroase cu fructe de mare, salate cu verdețuri și legume trase la tigaie, piept de pui cu sos de lămâie și cartofi natur, dorada la cuptor cu lămâie și legume coapte, spaghete aglio e olio, prăjituri cu cremă de vanilie, cu ciolată albă și sos de lămâie, tartă cu pere și…orice alte delicii îți încântă ție papilele.

De-acum poți să dai aromă fiecărei zile de vară, ai atâtea arome din care să alegi! Iar dacă vrei și mai multă inspirație, intră pe https://vifrana.com/vinuri/ și descoperă toată gama de vinuri ecologice!

fbpx