Back
Symposion

SYRAH sec

Anul 2011

Syrah este un soi de struguri cu pieliță groasă, neagră-albăstruie, și miez zemos cu suc incolor. La Vifrana, cultivăm acest soi folosind doar fertilizanți ecologici, certificați la nivel european. Vinul rezultat este, așadar, ecologic și poartă emblema bio, recunoscută la nivelul Uniunii.

Symposion Syrah este un vin ecologic, obținut din struguri culeși și sortați manual, învechit in baric de stejar ars. De culoare roșu-rubiniu, acest vin surprinde cu aroma sa delicată de vanilie, pe care o simți de la prima inspirație. Apoi, se dezvăluie note de fructe roșii, precum vișine. La final, se evidențiază notele de caramel ars, lipsite de asprime.

Symposion Syrah este un vin sec, cu alcool 13%, un vin bio „ușor„ de băut, ce poate fi asociat cu numeroase delicii culinare, precum: pui cu ierburi și legume la cuptor, muschi de porc tigaie cu piure de țelină/păstârnac/cartofi dulci, branzeturi semi-maturate și maturate, cu intensitate medie, tort din ciocolată cu lapte, etc. Ori îl poți savura oricând pofta ți-o cere!

Notă: În plantațiile Vifrana folosim doar fertilizanți organici, certificați. Podgoriile noastre sunt certificate ecologic, iar vinurile sunt de origine protejata Adamclisi. Symposion Syrah este, alături de celelalte vinuri Vifrana, alegerea potrivită, dacă vrei să savurezi un vin curat, ecologic, cu un gust aparte.

Caracteristici principale:

  • Alc. -13% vol
  • Extract sec – 33.9 g/l
  • Aciditate tartică – 5.47 g/l
  • Continut de sulfiți – 69.1 mg/l (limita maximă admisă conf. Reg. CE Nr. 1234/2007 și Nr. 889/2008 – 100 mg/l)
  • Zahăr reducător – 1.8 g/l

Cumpara acum

fbpx