Back
Symposion

FETEASCĂ NEAGRĂ sec (un soi autentic romanesc)

Anul 2011

Fetească Neagră este un soi de struguri autohton, un soi viguros, rezistent la ger și secetă. Boabele acestor struguri sunt mici și sferice, cu interior zemos, și dau un vin cu caracter, care-ți rămâne cu certitudine în amintire.

Symposion Fetească Neagră este în întregime produs din struguri ecologici, recoltați și sortați manual. Vinul a fost învechit în butoaie de stejar prăjit, fapt ce îi conferă ușoare note lemnoase. Gustul dezvăluie arome de fructe de pădure, delicate și plăcute pentru simțuri. Cu o concentrație de 14% alcool, Symposion Fetească Neagră este un vin ecologic versatil, putând fi asociat cu numeroase preparate culinare.

Poți opta să savurezi un pahar cu Symposion Fetească Neagră alături de feluri principale pe bază de carne (porc, vită, rață), salate răcoroase cu somon, mușchi de vită, sos gorgonzola de intensitate medie, dar și cu deserturi cu ciocolată (brioșe, tort, negresă cu vișine, etc.) ori tarte cu fructe de pădure. Desigur, poți găsi și alte combinații delicioase, important este să te bucuri pe îndelete de tot ceea ce natura îți oferă, inclusiv acest vin bio.

Notă: În plantațiile Vifrana folosim doar fertilizanți organici, certificați. Podgoriile noastre sunt certificate ecologic, iar vinurile sunt de origine protejată Adamclisi. Symposion Fetească Neagră este, alături de celelalte vinuri Vifrana, alegerea potrivită, dacă vrei să savurezi un vin ecologic, cu un gust deosebit.

Medaliat cu Medalia de Argint la concursul internațional de vinuri Mundus Vini – Nurenberg 2012.

Caracteristici principale:

  • Alc. -13% vol
  • Extract sec – 31.5 g/l
  • Aciditate tartică – 5.1 g/l
  • Continut de sulfiți – 64.0 mg/l (limita maximă admisă conf. Reg. CE Nr. 1234/2007 și Nr. 889/2008 – 100 mg/l)
  • Zahăr reducător – 2.0 g/l

Cumpara acum

fbpx