Back
Patrician

SAUVIGNON BLANC demisec

Anul 2012

Sauvignon Blanc este un soi de struguri albi, cu pieliță subțire, destul de sensibil la temperaturi scăzute. Din acesta se produc, în funcție de tehnica de vinificare, vinuri seci, demiseci și licoroase, cu o aromă proaspătă, dominată de citrice, fructe exotice și note de iarbă cosită.

Patrician Sauvignon Blanc este un vin ecologic, vinificat în sec, cu o concentrație de alcool de 13%. De culoare galben pai, asemănător unui lan de grâu uscat aflat în bătaia soarelui de dimineață, este un vin tânăr, dar surprinzător. Olfactiv, se remarcă note de fructe exotice (litchi, fructul pasiunii), de pere și alte fructe zemoase. Gustul evidențiază arome de citrice, de limetă, dar și de mere verzi.

Patrician Sauvignon Blanc este un vin obținut în întregime din struguri ecologici, culeși și sortați manual. Este un vin lejer, pe care poți să-l savurezi alături de brânzeturi de capră, brânză brie, paste aglio e olio, salate cu fructe de mare și sos de lămâie. Se asociază bine și cu deserturile cu cremă de vanilie și lâmâie ori torturi cu fructe și creme răcoritoare.

Notă: În plantațiile Vifrana folosim doar fertilizanți organici, certificați. Podgoriile noastre sunt certificate ecologic, iar vinurile sunt de origine protejată Adamclisi. Patrician Sauvignon Blanc este, alături de celelalte vinuri Vifrana, alegerea potrivită, dacă vrei să savurezi un vin ecologic, cu un gust deosebit.

Caracteristici principale:

  • Alc. -13.0% vol
  • Extract sec – 27.7 g/l
  • Aciditate tartică – 6.5 g/l
  • Continut de sulfiți – mai pu’in de 150 mg/l (limita maximă admisă conf. Reg. CE Nr. 1234/2007 și Nr. 889/2008 – 150 mg/l)
  • Zahăr reducător – 6.5 g/l

Cumpara acum

fbpx