Back
Patrician

CHARDONNAY sec

Anul 2011

Chardonnay este unul dintre cele mai plantate soiuri de struguri la nivel global și se remarcă prin aromele elegante de flori și fructe. Strugurii Chardonnay sunt mici, cu boabe neuniforme ca mărime, coajă de grosime medie, de culoare galben-verzui acoperită cu mici pete brune și pulpă zemoasă.

Din acest soi, producem pe colinele Dobrogei, Patrician Chardonnay. Este un vin bio, obținut în întregime din struguri ecologici, vinificat în sec, cu drojdii sălbatice. Vinul are o concentrație de 13% alcool, o culoare plăcută de galben și o aromă proaspătă, un amalgam de fructe exotice și flori înmiresmate. Gustul este dominat de note de citrice, dar răzbat și arome de ardei gras verde.

Patrician Chardonnay este un vin tânăr, plăcut de mulți dintre iubitorii de vin alb. El te poate însoți vară sau iarnă, alături de preparate răcoroase, dar merge bine și cu o mâncare tradițională. Este versatil, așa că îți poți lăsa imaginația să caute cele mai bune asocieri culinare pentru tine.
Plăcut la gust, Patrician Chardonnay merge bine cu fructe de mare și pește, pui și curcan, afumate sau pregătite la cuptor. Iar dacă iubești brânza, varianta brie și brânzeturile tip Cheddar vor sta excelent lângă un pahar cu vin chardonnay. Completează platoul cu câteva smochine și obții o gustare cu adevărat delicioasă.

Notă: În plantațiile Vifrana folosim doar fertilizanți organici, certificați. Podgoriile noastre sunt certificate ecologic, iar vinurile sunt de origine protejată Adamclisi. Patrician Chardonnay este, alături de celelalte vinuri Vifrana, alegerea potrivită, dacă vrei să savurezi un vin ecologic, cu un gust elegant.

Caracteristici principale:

  • Alc. -14.5% vol
  • Extract sec – 23.0 g/l
  • Aciditate tartică – 5.1 g/l
  • Continut de sulfiți – 74.0 mg/l (limita maximă admisă conf. Reg. CE Nr. 1234/2007 și Nr. 889/2008 – 150 mg/l)
  • Zahăr reducător – 1.91 g/l

Cumpara acum

fbpx