Back
10 (Zece)

ROSE sec (realizat din struguri Pinot Noir)

Anul 2012

Se spune despre Pinot Noir că este un soi de struguri cu iz romantic. El mai este cunoscut și ca roșu de Burgundia, iar coaja subțire a strugurilor Pinot Noir îl face un soi sensibil la vânt, ploaie și îngheț. Cu atât mai mult el merită apreciat și savurat pe îndelete.

Din acest soi, producem pe colinele Dobrogei, vinul 10(zece) Pinot Noir Rosé. Este un vin bio, obținut în întregime din struguri ecologici, vinificat în sec. Vinul are o concentrație de 13% alcool, o culoare rozalie, plină de vitalitate. Gustul este dominat de note de citrice, precum limetă, dar și corcodușe și prune abia pârguite. Olfactiv, prezintă note de citrice și flori gingașe de primăvară.

10(zece) Pinot Noir Rosé este un vin tânăr, care emană energie și te invită să profiți de fiecare clipă. Poate fi savurat în orice sezon, în funcție de propriile tale preferințe. Se asociază bine cu preparate ușoare, precum salate, fructe de mare, pește. Merge bine și cu piept de rață ori o pulpă de curcan, creându-se un contrast de gusturi cu un farmec aparte. Rețetele cu pui pregătite la cuptor lângă legume de sezon nu sunt nici ele de refuzat. Fă-ți propriile asocieri culinare și bucură-te în tihnă de savoarea unui vin bio!

Notă: În plantațiile Vifrana folosim doar fertilizanți organici, certificați. Podgoriile noastre sunt certificate ecologic, iar vinurile sunt de origine protejată Adamclisi. 10(zece) Pinot Noir Rosé este, alături de celelalte vinuri Vifrana, alegerea potrivită, dacă vrei să savurezi un vin ecologic, surprinzător.

Caracteristici principale:

  • Alc. -13.5% vol
  • Extract sec – 20.9 g/l
  • Aciditate tartică – 6.6 g/l
  • Conținut de sulfiți – 43 mg/l (limita maximă admisă conf. Reg. CE Nr. 203/2012 – 150 mg/l)
  • Zahăr reducător – 1.6 g/l

Cumpara acum

fbpx