Back
10 (Zece)

CHARDONNAY sec

Anul 2011

Chardonnay este unul dintre cele mai plantate soiuri de struguri la nivel global și se remarcă prin aromele elegante de flori și fructe. Strugurii Chardonnay sunt mici, cu boabe neuniforme ca mărime, coajă de grosime medie, de culoare galben-verzui acoperită cu mici pete brune și pulpă zemoasă.

Din acest soi, producem pe colinele Dobrogei, vinul 10(zece) Chardonnay. Este un vin bio, obținut în întregime din struguri ecologici, vinificat în sec. Vinul are o concentrație de 13,5% alcool, o culoare galben pal și o aromă răcoroasă, un amalgam de citrice. Gustul este dominat de note de citrice, între care limetă și grapefruit. Olfactiv, prezintă și note subtile de piersici și flori.

10(zece) Chardonnay este un vin tânăr, plăcut de mulți dintre iubitorii de vin alb. Poate fi savurat în orice sezon, în funcție de propriile tale preferințe. Se asociază bine cu preparate răcoroase, ușoare, dar merge bine și cu un pește mai gras, precum somon sau doradă. Rețetele cu pui și curcan pregătite la cuptor lângă legume de sezon nu sunt nici ele de refuzat. Fă-ți propriile asocieri culinare și bucură-te în tihnă de savoarea unui vin bio!

Notă: În plantațiile Vifrana folosim doar fertilizanți organici, certificați. Podgoriile noastre sunt certificate ecologic, iar vinurile sunt de origine protejată Adamclisi. 10(zece) Chardonnay este, alături de celelalte vinuri Vifrana, alegerea potrivită, dacă vrei să savurezi un vin ecologic, surprinzător

Caracteristici principale:

  • Alc. -14.5% vol
  • Extract sec – 23.0 g/l
  • Aciditate tartică – 5.1 g/l
  • Conținut de sulfiți – 74 mg/l (limita maximă admisă conf. Reg. CE Nr. 1234/2007 și Nr. 889/2008 – 150 mg/l)
  • Zahăr reducător – 1.91 g/l

Cumpara acum

fbpx