Back
Patrician

Fetească Neagră

Anul 2011
Fetească Neagră este un soi de struguri autohton, un soi viguros, rezistent la ger și secetă. Boabele acestor struguri sunt mici și sferice, cu interior zemos, și dau un vin cu caracter, care-ți rămâne cu certitudine în amintire.

Din acest soi am creat cu măiestrie Patrician Fetească Neagră, un vin ecologic cu o concentrație de alcool de 14%, bine integrată. De culoare intensă, roșu-rubiniu, acest vin robust te va surprinde cu aromele sale de fructe de pădure și prune ușor pârguite.

Patrician Fetească Neagră este învechit în baric de stejar ars la interior, fapt ce îi conferă, atât olfactiv, cat și gustativ, note de cacao și/sau caramel ars. Și pentru că vorbim de un vin cu personalitate, nu putem să nu-ți sugerăm să-l savurezi în tihnă alături de o carne condimentată de vită sau porc, pregătită la cuptor sau pe jar. Patrician Fetească Neagră se asociază bine și cu o pulpă de miel cu legume la cuptor, stropite din belșug cu acest vin roșu bio, dar și cu pieptul de rață tras la tigaie cu unt și crengi de cimbru.

Notă: În plantațiile Vifrana folosim doar fertilizanți organici, certificați. Podgoriile noastre sunt certificate ecologic, iar vinurile sunt de origine protejata Adamclisi. Patrician Fetească Neagră este, alături de celelalte vinuri Vifrana, alegerea potrivită, dacă vrei să savurezi un vin curat, ecologic, cu un gust aparte.

Caracteristici principale:

  • Alc. -13% vol
  • Extract sec – 26.9 g/l
  • Aciditate tartică – 5.28 g/l
  • Continut de sulfiți – 59.39 mg/l (limita maximă admisă conf. Reg. CE Nr. 1234/2007 și Nr. 889/2008 – 100 mg/l)
  • Zahăr reducător – 2.59 g/l

Cumpara acum

fbpx