CHARDONNAY sec

Anul 2011

Symposion Chardonnay este un vin bio, sec, obținut din struguri culeși manual din podgorii certificate ecologic. La Mundus Vini, concursul internațional de vinuri de la Nurenberg,  ediția 2012, Symposion Chardonnay a obținut 84 de puncte, iar de atunci am căutat în permanență să-i păstrăm calitățile și să le potențăm.


Ceea ce atrage atenția la acest vin ecologic este culoarea sa intensă, galben pai, dar și aromele fructate. Vei resimți mireasma florilor de soc împrăștiată de adierea vântului și gustul fructelor exotice, dar și al perelor. Symposion Chardonnay oferă un amalgam de senzații și arome și, după ce-l sorbi, simți că tot sufletul ți-e plin.


Îl poți degusta alături de preparate culinare, precum salate cu fructe de mare, salate cu verdețuri și legume trase la tigaie, piept de pui cu sos de lămâie și cartofi natur, dorada la cuptor cu lămâie și legume coapte, spaghete aglio e olio, prăjituri cu cremă de vanilie, cu ciolată albă și sos de lămâie, tartă cu pere, etc.


Notă: În plantațiile Vifrana folosim doar fertilizanți organici, certificați. Podgoriile noastre sunt certificate ecologic, iar vinurile sunt de origine protejata Adamclisi. Symposion Chardonnay este, alături de celelalte vinuri Vifrana, alegerea potrivită, dacă vrei să savurezi un vin curat, ecologic, cu un gust aparte.


A obtinut 84  de puncte la Concursul inter-national de vinuri MUNDUS VINI – Nurenberg Nov. 2012.


 

Caracteristici principale:

  • Alc. -14% vol
  • Extract sec – 23.5 g/l
  • Aciditate tartică – 6.3 g/l
  • Continut de sulfiți – 76.8 mg/l (limita maximă admisă conf. Reg. CE Nr. 1234/2007 și Nr. 889/2008 – 150 mg/l)
  • Zahăr reducător – 1.9 g/lCumpara acum

fbpx