Back
Patrician

CABERNET SAUVIGNON sec

Anul 2009
Cabernet Sauvignon este un soi de struguri roșii, cu pieliță groasă, bogată în tanini, din care rezultă vinuri aromate, de culoare intensă. Soiul face „casă bună„ cu butoaiele de stejar, vinul împrumutând din aromele subtile pe care lemnul acestui copac le conferă.
Patrician Cabernet Sauvignon este un vin ecologic sec, cu o concentrație de alcool de 15%. De culoare roșu intens, acest vin este viguros și-și trezește simțurile. Cu toate acestea, nu este un vin brutal cu papilele gustative. Olfactiv, se resimt note de scorțișoară, iar gustul poartă notele fructelor de pădure și ale cireșelor coapte.

Patrician Cabernet Sauvignon este învechit în baric de stejar și preia, foarte subtil, mireasma de condimente dulci. Cu certitudine vorbim despre un vin cu personalitate, pe care merită să-l savurezi alături de cărnuri grase, pregătite la cuptor sau pe jar. Patrician Cabernet Sauvignon se asociază bine cu carnea de miel sau porc, dar și cu cea de vânat, asezonată cu condimente trase în unt.

Notă: În plantațiile Vifrana folosim doar fertilizanți organici, certificați. Podgoriile noastre sunt certificate ecologic, iar vinurile sunt de origine protejată Adamclisi. Patrician Cabernet Sauvignon este, alături de celelalte vinuri Vifrana, alegerea potrivită, dacă vrei să savurezi un vin ecologic, cu un gust deosebit.

 

 

Medaliat cu Medalia de Aur la concursul național “Strugurele de Aur” 2011.

Medaliat cu Medalia de Bronz la concursul internațional “International Wine Guide Spain 2013”.

 

Caracteristici principale:

  • Alc. -13% vol
  • Extract sec – 29.2 g/l
  • Aciditate tartică – 5.77 g/l
  • Continut de sulfiți – 27.5 mg/l (limita maximă admisă conf. Reg. CE Nr. 1234/2007 și Nr. 889/2008 – 100 mg/l)
  • Zahăr reducător – 2.2 g/l

Cumpara acum

fbpx